Franchise & Formule Advies

Dé integrale elementen van een formule. In een (franchise)contract worden de uitgangspunten van de formule juridisch vastgelegd. Het handboek vormt dé praktische uitwerking van de formule.

Franchisecontracten & franchisehandboeken

Contract
In een (franchise)contract worden de uitgangspunten van de formule en de verdere afspraken tussen partijen juridisch vastgelegd. Welke vrijheid heeft uw franchisenemer ten aanzien van het productassortiment of dienstverlening? Hoe moet de exclusiviteit van rayons worden vastgelegd? Mag uw franchisenemer een eigen website ontwikkelen? Kan de franchisenemer zijn eigen prijzen vaststellen? Dit alles wordt vastgelegd in het contract, zodat de commerciële samenwerking juridisch ‘gewapend’ is voor de toekomst.

Het contract wordt opgesteld conform de richtlijnen van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV), de Europese Erecode inzake franchising, mededingingsrecht en andere relevante jurisprudentie die cruciaal zijn voor de formule. Hiervoor werken wij nauw samen met onze juristen, gespecialiseerd in franchise- en formuleorganisaties.

Handboek
Een formule doet er verstandig aan haar kenmerken in detail vast te leggen in een handboek: dé praktische uitwerking van de formule. Het bevat richtlijnen, procedures en werkwijzen, maar ook praktische handvatten waarmee de partners hun voordeel kunnen doen. Het handboek vormt een integraal stuk samen met het samenwerkingscontract.

Wij kunnen u ondersteunen bij het (her)schrijven of updaten van uw formulehandboek. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u adviseren, begeleidingen, of in samenspraak met u het handboek samenstellen.

Franchise & Formule Advies

Franchise-opleidingen

Met het Nederlands Franchise & Formule Opleidingsinstituut bieden wij trainingen en opleidingen gericht op de franchise- en formulewereld.

Voorzitterschap & interim-management

Wij beschikken over ervaring als franchisegever, franchisenemer én ondernemer, waardoor wij voor elke franchise- en formuleorganisatie op adequate wijze specifieke posities kunnen vervullen.

Vestigingsplaatsonderzoek

Wij beoordelen voor u de geschiktheid van een vestigingsplaats zodat u de juiste keuze kunt maken.

Werving & selectie

Het succes van een formule is voor een groot deel afhankelijk van de prestaties en de kwaliteit van de individuele ondernemers. Wij helpen u bij het voorkomen van de traditionele valkuilen.

Franchisecontracten & franchisehandboeken

Dé integrale elementen van een formule. In een (franchise)contract worden de uitgangspunten van de formule juridisch vastgelegd. Het handboek vormt dé praktische uitwerking van de formule.

Ontwikkeling (nieuwe) formules

Zowel voor een bestaande, succesvolle organisatie als voor een nieuw idee of concept, geldt dat u wellicht nadenkt over een mogelijke vorm van commerciële samenwerking.

Formule-begeleiding

Heeft u de behoefte om uw formule aan te passen? Wilt u verder groeien met uw formule? Wij hebben de deskundigheid in huis om uw formule naar een hoger niveau te tillen!